General information
Type of the document Letter
SenderMartinů, Bohuslav
Sender (corporation)
Note on Sender‘s location[Rome]
Send date17.06.1957
RecipientŠebánek, Karel
Recipient (corporation)Český hudební fond
Note on Recipient‘s location[Prague]
LanguageCzech
Acquiredcopy from K. Šebánek's estate, Bohuslav Martinů Centre in Polička
Owner of the sourceCentrum Bohuslava Martinů v Poličce
Former ownerŠebánek, Karel
Owner‘s call numberPBM Kkš 1037
Former call number at IBM56/LVI/144
Call number at IBMŠeb 1957-06-17
Content and physical description
Diplomatic transcription of the letter

Obálka [ROMA FERROVIA/20-21/17 VI/1957]



 



June 17. 57.



Mily Karle:



Tak bych ti chtel udelat nejakou radost ale vidim ze te vzdy spise zarmoutim. Pokud se pamatuji tak jsem ti odpovedel na tvoje posledni dotazy alespon na ty na ktere jsem nejak kladne odpovedeti mohl. Jak ti mohl rici policsky basnik[1] chci ti vzdy odpovedet na vecne otazky a pomoci ti kde se to da,ale ty plany musi byti konkretni.Ty moje starosti s B.&H. prenech mne, nejsou to jedine ktere mam. Co se tech klavirnich koncertu tyce ani jeden nema klavirni vytah, Firkusny to studoval z partitury a tak to mohou udelat i ostatni. Ja se o tomhle zatim s B.H. hadat nebudu,tam jsou jine veci na nichz mam vetsi zajem.[2]



toho Gilgame she,to jsem ti uz psal, nemuze Praha davat pred prvnim provedenim se Sacherem,jez je urceno na leden.[3]Tak bud trpelivy na vsechno dojde. Poslal jsem ti novy kvintet,tak ho nekomu predej.[4] sem rad ze Ancerl bude davat Fresky,[5]skoda ze z Clevelandu seslo a asi take ze zajezdu Filcky do Statu.[6] Ted ohledne toho dvouklavirniho koncertu,myslim ze by bylo lepsi kdybyste si pozvali treba na Festival to Belgicke Duo Reding-piett,kteri s tim jezdi po svete.[7] Nemam ovsem nic proti Novakum[8] ale ma obavy ze nedostanete material kdezto ti dva by se jej privezli sebou.



Ted co se zajezdu nebo vyjezdu tyce,to ti mohl take rici Bures. Ja jsem ti o tom sam uz psal a i nasi ti snad predali zpravy,totiz ze ja osobne nemohu nikoho zvat z CSR, chapes, ne? ale snad bys mohl to zaridit aby te Ricordi pozval,ja se s nimi neznam,snad by ti i Roth pomohl.[9] My zde zustaname az do podzimu a vubec nikam nebudeme jezdit ani di Bruxellu ani jinak,vis ze mne to vubec nebavi.[10] Teprve ted se dozvidam ze se moje Fantasie v Rusku nehraly,coz je snad lepsi.[11]Od Karla uz nemam dlouho dopis.[12]Jinak jsem korrespondenci hodne omezil a take to vydavani ve St.Nakl.,to uz snad vis. Jsem rad pro Talicha,skoda ze to prislo tak pozde ale snad se prece bude citit lepe.[13] Tak jsem ti na kazdy bod tveho dopisu odpovedel a nestezuj si.



Mnoho te zdravim tvuj



B. Martinů[14]


Total number of leaves1
Number of pages bearing text1
Fixationtypescript, handwritten signature (Martinů)
Letter

Preview only available at the Institute.

Digitisation
Quality of digitisationProfessional
Location as subject
Brussels
Czechoslovakia
Cleveland, Ohio
Prague
Russia
USA
Person as subject
Corporation as subject
Composition as subject
« previous
ID 4359 (entry 1 / 0)
next »
-Rev-