Základní informace
Typ dokumentu Dopis
OdesílatelSacher, Paul
Odesílatel (korporace)
Lokace odesláníSchönenberg - Pratteln
Datum odeslání12.01.1960
PříjemceVötterle, Karl
Příjemce (korporace)Bärenreiter, Kassel
Poznámka k lokaci přijetí[Kassel]
JazykNěmčina
Původ, datum získáníkopie z archivu nakladatelství Bärenreiter, Kassel, 2007
Vlastník prameneBärenreiter, Kassel
Předchozí vlastníkBärenreiter, Kassel
Stará signatura v IBM41/74
Signatura v IBMBär 1960-01-12
Obsah a fyzický popis
Stručný obsahPaul Sacher hovořil se Charlotte Martinů o dopisu z 17.11. [1959], který Karl Vötterle zaslal, a probral s ní jednotlivé otázky a informace zde uvedené. Posílá odpověď a vyjádření ChM:
ChM je srozuměna s postupy a pracemi na vydání děl Bohuslava Martinů.
KONCERT PRO FLÉTNU, HOUSLE A ORCHESTR: BM odevzdal orchestrální partituru krátce před svou smrtí do nakladatelství a dle informace od paní Majer byla 26.8.1959 předána.
Jelikož má nakladatelství zjevně problémy s interpretací sporných míst v partituře, posílá PS v následující poště separátně kompletní provozovací materiál koncertu, který ChM pro tento účel velkoryse poskytla.
MIRACLES DE NOTRE DAME (HRY O MARII): ChM by přivítala, kdyby nakladatel dílo přijal a vydal, ChM bude pokračovat v jednání během její příští návštěvy Prahy v květnu 1960.
KONCERT PRO HOBOJ A KOMORNÍ ORCHESTR: Dle ChM je toto dílo vydáno u Eschiga v Paříži.
RAPSÓDIE - KONCERT PRO VIOLU A KOMORNÍ ORCHESTR: Přestože si ChM není jistá, zda toto dílo již nebylo předáno jinému nakladateli, posílá PS Bärenreiteru kopii partitury k nahlédnutí a posouzení.
SONATA DA CAMERA PRO VIOLONCELLO A MALÝ ORCHESTR: ChM požádá cellistu Henri Honeggera, aby jí předal jedinou existující partituru, poté by Bärenreiter mohl toto dílo vydat.
KONCERT PRO HOUSLE, KLAVÍR A ORCHESTR: Také od tohoto díla pošle PS nakladateli kopii. ChM tvrdí, že toto dílo bylo slíbeno Boosey & Hawkes nebo Melantrichu.
Existují dva KONCERTY PRO DVOJE HOUSLE A ORCHESTR. Nakl. se nyní zajímá o ten druhý, ale ChM je ochotna nabídnout také DUO CONCERTANT POUR 2 VIOLONS ET ORCHESTRE. Od této partitury existuje pouze rukopisný manuskript, který by PS nerad svěřoval poště.
INKANTACE: ChM bude od Rudolfa Firkušného požadovat partituru, aby nakl. toto dílo mohl vydat.
PS si stěžuje, že jednání s ChM jsou časově náročná a obtížná. ChM se v díle svého manžela příliš nevyzná a u mnoha skladeb neví, kde byla vydána.
Celkový počet listů1
Počet popsaných stránek2
Fixacestrojopis, rukopisný podpis, vpisky
Vpisky, přípisyrukou K. Vötterleho
Lokace jako předmět
Basilej
Paříž
Praha
Osoba jako předmět
Korporace jako předmět
Skladba jako předmět
« předchozí
ID 4236 (záznam 1 / 0)
další »
-Rev-