General information
Type of the document Letter
SenderMartinů, Bohuslav
Sender (corporation)
Sender‘s locationVieux-Moulin
Note on Sender‘s location[Vieux Moulin]
Send date20.08.1955
Send date note20.8.[1955]
RecipientMartinů, rodina v Poličce
Recipient (corporation)
Recipient‘s locationPolička
Note on Recipient‘s location[Polička]
LanguageCzech
AcquiredCopy from CBM, Polička
Owner of the sourceCentrum Bohuslava Martinů v Poličce
Owner‘s call numberPBM Kr 502
Call number at IBMMar 1955-08-20
Content and physical description
Diplomatic transcription of the letter

 [Vieux Moulin] 20./8. [1955]



Drazí:



Tak jsem už zpět ve V. M.,[1] cestování[2] teď není jako dříve, všude shon a plno touristu, každý cestuje. Teď budu míti pár dní klid. Našel jsem Váš dopis a od Miloše.[3] Odpovím mu přímo, nevím jak to zařídit pro setkání. Jedeme do Besançon na ten Festival[4] a pak jsme mysleli zůstat par dní v horách než pojedeme k Sachrovým[5] v druhé polovině září. 3. jsme v Bernu,[6] 4 se vracíme do Paříže a 5. letíme[7] Miloš píše že bude 16. v Paříži ale to my asi jsme u Sachrů. Co se té kouzelné bedny týče bude zklamán, nic v ní vlastně není jen knihy a asi Koleda.[8] V Paříži je velký rámus a velká zlodějna.



Měl jsem radost z dopisu, muselo to býti slavné Já jsem nevěděl že tam máte takový sbor,[9] možná že by byli mohli provest Studánky[10] také. Myslel jsem že připravují z Brna stejně zájezd a tak jsem navrhnul Brno.[11] Teď asi máte návštěvu Bureše[12] a myslím že Vám přivezl ten diplom,[13] a tak se od něho dozvíte novinky, také mu napíšu.[14] Kopie teď nemohu dělat vše je v kufrech,[15] až z N.Y. vám je mohu poslat. Nemyslím že můj nakladatel vydá Hymnus to pro něho nemá velký význam, protože z toho nemá žádný příjem.[16] Můžeteli chytnout Berlin Radio 10. / září hrají ten dvojhouslový koncert,[17] hodinu nevím, požádejte Karla[18] nebo Š.[19] aby se podívali do



programů Radia ten týden snad to v Praze mají. Micek Pospíšilů mi zase psal.[20] Také mě potěšila Žalmanka[21] úplně nesrozumitelným dopisem myslím že je už úplně zralá pro Sanatorium. Charlie[22] už zase opravuje zahradu, včera jsme byli na houbách a tak jsmě měli hříbky k večeři což je těžké jídlo na noc. Je tu krásně. Rybku jsem nepotkal asi jsme se minuli o den v Miláně, snad se zde staví na zpáteční cestě.[23] Slyšel jsem že hráli v Tel Aviv celý program z mých věcí 4 a 5 Symfonii,[24] to museli býti desky z Prahy.



Srdečně Váš



Bohouš



 


Total number of leaves2
Number of pages bearing text4
FixationHandwriting
Letter

Preview only available at the Institute.

Digitisation
Quality of digitisationProfessional
Digitized atBohuslav Martinů Centre
Location as subject
Bern
Besançon
Brno
Milan
New York, NY
Paris
Prague
Tel Aviv
Person as subject
Corporation as subject
Composition as subject
« previous
ID 1312 (entry 1 / 0)
next »