Základní informace
Typ dokumentu Dopis
OdesílatelMartinů, Charlotte
Odesílatel (korporace)
Lokace odesláníVieux-Moulin
Datum odeslání19.12.1972
PříjemceVannoy, Robert G.
Příjemce (korporace)
Lokace přijetíMedford, Oregon
JazykFrancouzština
Signatura v IBMVanR 1972-12-19
Obsah a fyzický popis
Stručný obsahCharlotta Martinů děkuje Robertu Vannoyovi za přání a sama mu přeje hezké Vánoce a vše dobré do nového roku.
Omlouvá se, že na jeho dopis z 12. 10. 1972 odpovídá se zpožděním. Řešila velmi zmatené záležitosti ohledně Bohuslava Martinů.
Byla v Brně, aby slyšela operu, kterou BM napsal před čtyřiceti lety [TŘI PŘÁNÍ]. Ta opera se bude hrát v květnu v Lyonu. ŘECKÉ PAŠIJE budou uvedeny v březnu "1972" [1973] v Rouenu. ChM se těší, až je uslyší ve francouzštině. Škoda, že páska s nahrávkou této skladby nefunguje na adresátově magnetofonu. RV se možná může zeptat profesora Diederika Cornelia Dignuse De Jonga, který od ChM také dostal pásku s ŘECKÝMI PAŠIJEMI. ChM si po svátcích nechá poradit, jak problém řešit.
Když byla ChM v Praze na koncertě KLAVÍRNÍHO KONCERTU Č. 3 ve skvělé interpretaci Josefa Páleníčka, o přestávce ji zahlédl Miloš Šafránek a odskočil dozadu, musel se jí bát. Ještě koupil rukopisy.
V Supraphonu jí slíbili vydat její knihu francouzsky, ale to vždy trvá dlouho.
Je zima, ChM byla na začátku prosince nemocná. Přes svátky bude muset jet do Švýcarska a setkat se tam se svým právníkem kvůli jejímu rukopisu, to je odvrácená stránka věci.
BM dostal krásnou medaili ze Správy mincí a medailí. Je to ze strany Francie krásné gesto.
Celkový počet listů1
Počet popsaných stránek2
Poznámkapřiložena obálka
Fixacerukopis
Lokace jako předmět
Brno
Francie
Lyon
Praha
Rouen
Švýcarsko
Osoba jako předmět
Korporace jako předmět
Skladba jako předmět
« předchozí
ID 7396 (záznam 1 / 0)
další »