General information
Type of the document Letter
SenderMartinů, Bohuslav
Sender (corporation)
Sender‘s locationVieux-Moulin
Note on Sender‘s location[Vieux Moulin]
Send date21.09.1955
RecipientMartinů, rodina v Poličce
Recipient (corporation)
Recipient‘s locationPolička
Note on Recipient‘s location[Polička]
LanguageCzech
AcquiredCopy from CBM, Polička
Owner of the sourceCentrum Bohuslava Martinů v Poličce
Owner‘s call numberPBM Kr 503
Call number at IBMMar 1955-09-21
Content and physical description
Diplomatic transcription of the letter

[Vieux Moulin] Sept.[ember] 21. [19]55.



Drazí:



Žádné zprávy od Vás, Šaf.[1] přijel a tak jsme si popovídali po 9 letech. Jsme zpět ve V. Moulin[2] a k Sacherovům pojedeme 25,[3] jestli totiž nebude stávka vlaků, jež hrozí, tak raději pište do Paříže.[4] V Besançon[5] byl velký úspěch, kritiky dám Šaf.[6] on vám je předá, jsou výborné. Posílám photo co jsme vzali z Nice s tím panem z Haagu.[7] Koncert v Bernu je 2 října, tak se těšíme.[8] Šaf. je stále fešák a měli jsme radost ze shledání, možná že Vám vezme ten talíř[9] a také jednu fotku kterou jsem našel při slavnosti Smetanova pomníku v Poličce, je tam celá stará Polička.[10] Bureš psal, [11] Trnka[12] prý chce filmovat Otvírání studánek[13] a chtějí to vydat v Praze, musím ovšem počkat až jak se rozhodne Boosey + Hawkes[14], teď byly prázdniny a tak to vše zůstalo stát. Mohl by to býti hezký film, Trnka to umí dělat. Seb.[15] psal že byl u vás a šel v mých stopách. Ale jinak nic nepsal, nezapoměl se otřít trochu o mého biografa.[16] Šafr. ty věci co jste mu pujčily dobře studoval a našel jsem zde nové, totiž staré jež Vám též odevzda. Posílám též podpis te sl. Mackové.



Po deštivém týdnu je zase krásně a tak píšu v zahrádce. Žalmanka[17] mi psala že mluvila s někým kdo slyšel Hymnus[18] a že prý to bylo andělské, také jsem ji prý poslal dva dopisy ale jen ve snu. Letíme 5 října a tak 6. už budu na robotě.[19] Budeme míti starosti s bytem,[20] něco musíme najít a to bude těžké. Věnoval jsem ty Fresky della Francesca Kubelíkovi.[21] Ten čelista Sádlo[22] je ještě zde a mám s ním a Šaf.[23] schůzku.



Mnoho lidí i zde poslouchalo Besançone. Ve Scale jsem nikoho nenašel a tak nic nevím, mají prý option do konce října.[24] Těšíme se na Sachrovi.[25] Doufám že u Vás je vše v pořádku.



Mnoho Vás se Charlie[26] zdravíme.



Váš Bohouš.



K té básni Hymnus není uvedeno jmeno spisovatele.![27]



 


Total number of leaves1
Number of pages bearing text2
FixationHandwriting
Letter

Preview only available at the Institute.

Digitisation
Quality of digitisationProfessional
Digitized atBohuslav Martinů Centre
Location as subject
Bern
Besançon
Hague
Nice
Paris
Prague
Person as subject
Corporation as subject
Composition as subject
« previous
ID 1325 (entry 1 / 0)
next »