Základní informace
Typ dokumentu Dopis
OdesílatelKlos, Richard
Odesílatel (korporace)Český hudební fond
Lokace odesláníPraha
Poznámka k lokaci odeslání[Praha]
Datum odeslání09.12.1975
PříjemceMartinů, Charlotte
Příjemce (korporace)
Lokace přijetíVieux-Moulin
JazykFrancouzština
Původ, datum získáníKopie originálu dopisu z archivu NBM (složka 12); v IBM také průklep téhož dopisu (z archivu ČHF?)
Vlastník prameneNadace Bohuslava Martinů
Signatura v IBMČHF 1975-12-09a
Obsah a fyzický popis
Stručný obsahRichard Klos se omlouvá, že kvůli zdravotním problémům odpovídá na dopisy Charlotte Martinů ze dne 7.11.[1975, ID 9134] a 17.11.[1975] teprve teď. Včera, v den památky Bohuslava Martinů, se konalo první sezení Nadace Bohuslava Martinů. Očekává se, že tato organizace bude pro propagaci díla BM velmi přínosná. Kolegové v Dilii, Pantonu a Orbisu řeší všechny ty věci, o nichž ChM psala [viz. ID 9134]. Francouzský překlad článku o sporu [Miloše] Šafránka a [Harryho] Halbreicha není zatím dokončen. RK pořád čeká na zprávu od Ministerstva kultury ohledně odeslání oficiálního dopisu pro [Paula] Sachera a předání zásilek ChM pro [Sašu] Večtomova, [Ivana] Štrause a Lva [Ginsburga]. Ředitel Orbisu Štěpán Engel s RK probral veškeré technické záležitosti týkající se vydání knihy ChM: francouzský a anglický texty budou vydány jako první v roce 1976, editovat bude [Jaroslav] Mihule. Ovšem JM o tom poví sám, až navštíví ChM v příštím lednu. [Jan] Zrzavý byl propuštěn z nemocnice, čeká na dopis od ChM.
ChM se ptala na dopis, který jí poslali JM, MŠ a [Karel] Šebánek před jejím odjezdem z Prahy – šlo o zprávu o založení NBM, RK pošle francouzský překlad [ID 9147] příští týden. V Poličce byla uspořádána výstava věnovaná návštěvě ChM.
Celkový počet listů2
Počet popsaných stránek2
PoznámkaK dispozici je také kopie dopisu s poznámkami rukou Charlotte Martinů a datem odpovědi 17.12.1975 (Kopie z archivu NBM (složka 11)).
FixaceStrojopis
Lokace jako předmět
Polička
Osoba jako předmět
Korporace jako předmět
Skladba jako předmět
« předchozí
ID 9146 (záznam 1 / 0)
další »