Základní informace
Typ dokumentu Dopis
OdesílatelMartinů, Bohuslav
Odesílatel (korporace)
Poznámka k lokaci odeslání[?]
Datum odeslání06.02.1959
PříjemceNeveux, Georges
Příjemce (korporace)
Poznámka k lokaci přijetí[?]
JazykFrancouzština
Původ, datum získáníarchiv SACD, 2016
Vlastník prameneSociété des auteurs et compositeurs dramatiques
Signatura současného vlastníkaJuliette
Signatura v IBMNev 1959-02-06
Obsah a fyzický popis
Stručný obsahBohuslav Martinů děkuje Georgesi Neveuxovi za dopis. Posílá mu program. S [wiesbadenským] divadlem člověk nikdy neví. BM je rád, že GN chce jet do Wiesbadenu [na představení JULIETTY]; vyžádá si z divadla data a sdělí je Neveuxovi. GN totiž toto představení musí vidět, jistě jím bude zděšen.
Nápad prosadit operu v Paříži je výborný. BM doufá, že Neveuxův přítel bude v komisi a pomůže mu. I pozvání [souboru z] Wiesbadenu je skvělý nápad. V Paříži bude velká konkurence, ale GN má dělat, co je v jeho silách, a informovat BM o šancích. V Paříži by to mělo obrovský úspěch. BM by se případně postaral o francouzský překlad.
Rádi by [s Charlottou Martinů] znovu viděli JULIETTU, možná by se mohli všichni sejít v březnu ve Wiesbadenu. GN by mohl přizvat svého vlivného přítele a on by jistě udělal vše pro pařížské uvedení JULIETTY, takže by se sešli znovu v Paříži.
BM se omlouvá, že Neveuxovi neohlásil premiéru důrazněji. Sám byl po všech informačních šumech spíše nejistý. Vypadá to, že budou představení ještě 2., 5., 11. a 20. [března]. Žádal divadlo, aby Neveuxe pozvali, tamější přátelé GN mu to slíbili.
Ohledně honorářů bude BM Neveuxe informovat.
Je rád, že GN nebyl vyděšený jeho popisem představení, ale ve Wiesbadenu bude, mohou si tam o tom promluvit. Verze opery z Prahy a z Wiesbadenu jsou naprosto odlišné.
Celkový počet listů1
Počet popsaných stránek1
Poznámkanení k dispozici kopie, pouze přepis
Fixacestrojopis, rukopisný podpis
Lokace jako předmět
Paříž
Praha
Wiesbaden
Osoba jako předmět
Korporace jako předmět
Skladba jako předmět
« předchozí
ID 5808 (záznam 1 / 0)
další »