General information
Type of the document Letter
SenderMartinů, Bohuslav
Sender (corporation)
Sender‘s locationNew York, NY
Note on Sender‘s locationNEW YORK, N.Y. 17, JAN 31, 2 – PM, 1956
Send date29.01.1956
RecipientZouhar, Zdeněk
Recipient (corporation)
Recipient‘s locationBrno
LanguageCzech
Acquiredcopy from Vít Zouhar, 03/2014
Owner of the source- Soukromý vlastník, Private owner
Owner‘s call numberBM 14
Call number at IBMZou 1956-01-29
Content and physical description
Diplomatic transcription of the letter

Jan 29. 56                 



 



Milý příteli Zouhare:   



Dnes dostávám konečně zprávy z Poličky o provedení Studánek a chci vám tedy poděkovati za vaši lásku s kterou jste se tomu dílu věnovali a prosím abyste moje srdečné a vřelé díky předal celému vašemu sboru i solistům, i všem kteří spolupracovali a hlavně ovšem vám samému. Musel to býti krásný večer dle popisu který mi z domu sdělili[1] a je jen škoda že jsem nemohl býti s vámi. Snad i toho se dočkáme[2]. Píší mi též z domu jakou velkou akci mi připravujete v Brně[3] a co jste už udělali. Mnoho pozdravů a díků též kurážné paní Jana[4], která se s takovou odvahou věnovala mé nesmírně obtížné fantasii[5]. Zkrátka jste mne všichni nesmírně potěšili a děkuji vám za to co nejsrdečněji. Máme všichni stále ještě mnoho práce před sebou a nezapomenu na vás. Naše jste udělali též šťastné pro jeden večer a pro každý váš zájezd do Poličky. Mnoho zdaru a dalších úspěchů vám z celého srdce přeji a jsem jist že ho dosáhnete.



Co se týče té Pražské předpremiery bylo to pro mne překvapení, protože jsem výslovně žádal první provedení do Poličky[6]. Myslím ovšem že Pražské provedení bylo na pozvánky a tedy ne veřejné[7] a že se doufejme Praha zmíní o Poličské premiéře při veřejném provedení, které se snad chystá pro příští měsíc[8]. Byl bych tomu rád aby se o vás zmínili i za vaši práci i o tom že vám byla premiéra určena[9], nemyslím že to Praha opomine udělati.



Doufám, že i vy všichni jste byli spokojeni přijetím v Poličce a že jste si odnesli domů pěkné vzpomínky ze zájezdu do té sněhem asi pokryté končiny světa. Napište mi též o sobě, co děláte, co připravujete a vaše dojmy se zájezdu. Mnoho vás a všechny vaše zdravím.



 



Srdečně  



B. Martinů



 



 


Total number of leaves1
Number of pages bearing text1
Noteenvelope attached
Fixationtypescript and handwritten signature
Letter

Preview only available at the Institute.

Digitisation
Quality of digitisationProfessional
Location as subject
Brno
New York, NY
Polička
Prague
Person as subject
Composition as subject
« previous
ID 4695 (entry 1 / 0)
next »