General information
Type of the document Letter
SenderMartinů, Bohuslav
Sender (corporation)
Note on Sender‘s location[Nice]
Send date08.07.1955
RecipientŠebánek, Karel
Recipient (corporation)Český hudební fond
Note on Recipient‘s location[Prague]
LanguageCzech
AcquiredCopy from K. Šebánek's estate, Bohuslav Martinů Centre in Polička
Owner of the sourceCentrum Bohuslava Martinů v Poličce
Former ownerŠebánek, Karel
Owner‘s call numberPBM Kkš 1019
Former call number at IBM56/LVI/126
Call number at IBMŠeb 1955-07-08a
Content and physical description
Diplomatic transcription of the letter

Obálka [NICE.PL.WILSON ALPES-MMES/8VII55.1545]



 



July 8. 55.



Milý Karle :



Jsem rád že jsi neskonale štasten a překvapím tě, že si ty sbory[1] opravdu mohu sám čtyřhlasně zazpívat . To čumíš , co ? Já ti mohu poslat ještě více titulu můžeš-li si za ně koupit Spartaka.[2] Co se Poličky a prachu týče potřebuji vědět kolikmám teď v Bance , abych mohl něco poukázat . To bys mohl vyzvědět.[3] Co se týče těch skladeb , nikdy jsem ti celý vagon neslíbil naopak byl jsi to ty co žádal o vagon .Já to měřím na kila ale protože necestuji s takovým závažím tak co jsem slíbil to je že ti pošlu z N. Y. až se vrátím a rozdělám to co je tam uložené v kufrách . Rovněž jsem ti nic nenasliboval tolik co se týče Fantasií, naopak jsem ti psal že kopii nemám a že to musíte vyjednat s B+H . , což teď snad není tak těžké a partitura bude do podzimu vydána.[4] Co se týče Brněnského Festivalu ti je vůbec v programu pokud vím neměli[5] a nebude to fiasko , protože jim pošlu novou skladbu jež bude míti premieru v Poličce, Ha![6] Tak se podívej do korespondence a neobviňuj mne z nekalých věcí . Teď když je smlouva s B+ H. můžete tedy dostat vše .



 



[7]Jsem tu jen do konce července , tedy ještě napiš sem.[8] Potom do % Quennehen. 62 rue Pierre CHarron Paris. 8.[9]



 



Co se komorních věcí týče ( v A.M.S. v N.Y.)[10] ty pošlu z N.Y., sebou je nemám , Ostatně mnohé z nich budu muset sám koupit . Co se týče kafé Divišovi , posílám mu to piju sám a je z Argentiny , dostávali mizerné kafe tady[11] si to někdo někde vyměňuje .[12]



Z OSA jsem samozřejmě žádný dopis nedostal a tak stále nevím kdo na to přišel v OSA že jim Londýn ještě dluží dnes prachy za rok 1952 . ( jestli vůbec na to někdo přišel .) a proč Londýn byl najednou tak ochotný ty peníze vyplatit ale, jak je zřejmo z tvého dopisu, dosud nevyplatil a to jsem hlavně chtěl vědět nejsou-li v tom nějaké čachry , někde. Tak ti odebírám titul S. Holmese a jmenuji tě Hercul Poirot , (Agatha Christie) který je též dobrý detektiv ale ne jako Holmes.[13] Co se Šaf. týče do toho se plest vůbec nebudu, píšeš že si vzal rukopisy „ odněkud “ ale nepíšeš od kud a které, a co se týče Poličky to si s ním mohou vyřídit sami , nemusejí z něho mít strach . Tak teď to víš všechno . Buď zdráv a vyhýbej se práci . Nazdar! Reklamuj ten slíbený dopis s OSA.



Srdečně tvůj



Bohuš.


Total number of leaves1
Number of pages bearing text2
FixationHandwriting
Letter

Preview only available at the Institute.

Digitisation
Quality of digitisationProfessional
Location as subject
Argentina
Brno
London
New York, NY
Polička
Person as subject
Corporation as subject
Composition as subject
« previous
ID 4313 (entry 1 / 0)
next »
-Rev-