Základní informace
Typ dokumentu Dopis
OdesílatelMartinů, Bohuslav
Odesílatel (korporace)
Lokace odesláníNice
Datum odeslání08.11.1953
PříjemceSchlee, Alfred
Příjemce (korporace)Universal Edition
Poznámka k lokaci přijetí[Vídeň?]
JazykAngličtina
Původ, datum získáníkopie od soukromého vlastníka, 12/2003
Předchozí vlastníkUniversal Edition
Signatura v IBMUE 1953-11-08
Obsah a fyzický popis
Stručný obsahBohuslav Martinů se omlouvá za pozdní odpověď. Je rád, že se jim CONCERTO DA CAMERA líbí a že je vydají. Mají mu poslat smlouvu; informuje Boosey & Hawkes, aby skladbu uvolnili. Někdo by se mohl podívat na part klavíru, který by měl být v sólových částech zredukován nebo vypuštěn.
Na KONCERT PRO DVOJE HOUSLE A ORCHESTR mají exkluzivitu dva mladí američtí houslisté [The Beal Twins]. BM má ještě volné nějaké komorní skladby, ale neví, zda Universal Edition, Vídeň tento druh zajímá.
Mohli by mu na 2-3 měsíce zapůjčit klavírní výtah Janáčkovy Jenůfy? Ve Francii ji nemůže sehnat.
Přepis dopisu

Nov.8-53



Dear Mr. Schlee:



I am so terribly late with my answer to your kind letter, please, excuse me, you probably already know that sometimes I am lost for the world of correspondence. I was not so well the last month too.



Concerning my “Concerto da Camera”, I am very glad you like it and that yo would print it, please, send me the contract and make a good one for me. I have a confidence you will do it right. I shall inform Boosey & Hawkes to realease it for you. Please let me know about the piano part which could be partly reduced or taken off in the “solo” places, I think somebody could look at it.



As to the Two violins Concerto I have to keep it for myself still for two years as it is exclusive compostiions for two young American violinit, so do not bother about it. I still have some chamber music scores free but I do not know if you are interested in that kind.



I would like to have with me the vocal score of Janacek: Jenufa but cannot find it here, do you think you could lend me one copy for two or three months and send it to me without to much of difficulties, may be from Paris?



I hope to hear from you soon, am sending you my best wishes.



Sincerely yours



B. Martinu


Celkový počet listů1
Počet popsaných stránek1
Poznámkav záhlaví cizí rukou dopsána adresa BM v Nice; poznámka "B. LAGER um 12.11.53 [...]"; razítko s datem přijetí dopisu
Fixacerukopis, podpis, vpisky
Vpisky, přípisyv záhlaví adresa BM; vpisky u odstavce s žádostí o Jenůfu
Lokace jako předmět
Paříž
Osoba jako předmět
Korporace jako předmět
Skladba jako předmět
« předchozí
ID 4224 (záznam 1 / 0)
další »
-Rev-