General information
Type of the document Letter
SenderMartinů, Bohuslav
Sender (corporation)
Sender‘s locationNice
Note on Sender‘s location[Nice]
Send date18.07.1954
RecipientMartinů, rodina v Poličce
Recipient (corporation)
Recipient‘s locationPolička
Note on Recipient‘s location[Polička]
LanguageCzech
Acquiredcopy from CBM, Polička
Owner of the sourceCentrum Bohuslava Martinů v Poličce
Owner‘s call numberPBM Kr 462
Call number at IBMMar 1954-07-18
Content and physical description
Diplomatic transcription of the letter

 [Nice] July 18. [19]54.



Drazí:



Dnes jsem dokončil Hymnus[1] a tak jej hned posílám, nechám udělat kopie abyste měli pro sebe a rukopis vám poŝlu až je dostanete v případě že by se to zatoulalo abych mohl udělat nové kopie.[2] Teď ovšem musíte doplnit na titulní stránce kdo napsal text.[3] Nemohl jsem to vypracovati do podrobna, čas schází a také nevím jaký orchestr tam teď máte, ale může to býti provedeno tak jak je to napsáno, jenom varhany a jedna arie jest s čelem solo, ale mohou to hráti i dvě nebo tři čela, jsou li k dispozici. Jistě se najde někdo kdo by mohl doplnit orchestr, ten je třeba jen na začátku několik taktu (je to poněkud navrženo v partituře) a potom na závěrečný sbor, jako doprovod, tak to není těžké to upravit. V celku je to jednoduché aby tam nebyly těžkosti s provedením a kdyby i byly tak to varhaník může opravit, ku příkladu kdyby sbor soprany byly příliš vysoko, ačkoliv nemyslím že jsou. Tak práce s úpravou orchestru by nebyla velká a on jistě zná orchestr líp než já, má ho tam k dispozici. Stačí docela malý ensemble, hlavně smyčce a horny a nějaký dechový instrument, vše ostatní je ve varhanách.



 Tak to vysvětlete varhaníkovi. Hlasy si musí pořídit sami. [4] Jsem rád že jsem našel čas to napsat a napiŝte mi při jaké příležitosti to bude provedeno, budete se míti alespoň na co těšit.[5] Jeden výtisk dejte p. děkanovi, myslím že on napsal ten text ale nevím teď jeho jméno, tak to doplnte na titulní stránce.[6] Je tam sbor, a solo pro sopran a alt, a solo pro bas a mluvčí který recituje epištolu z Bible.[7] Kdyby byly nějaké otázky tak mi napište, zkontroluji to zde dle partitury. Tak asi za 4 dny to dostanete a napiŝte doŝlo-li to v pořádku.



Moc vás zdravím



Váš Bohouŝ.



Přikládám ten text co jste mi poslali v případě nečitelnosti mého rukopisu se to může zkontrolovat.[8] a také posílám francouzskou Locandieru.[9]



Varhany jsou psány jako pro piano tak si to musí upravit a doplnit, pedaly at.d. Tam kde je Allegro má hráti vŝechny oktávy.



 


Total number of leaves1
Number of pages bearing text2
Fixationhandwriting
Letter

Preview only available at the Institute.

Digitisation
Quality of digitisationProfessional
Digitized atBohuslav Martinů Centre
Person as subject
Composition as subject
« previous
ID 1282 (entry 1 / 0)
next »