General information
Type of the document Letter
SenderMartinů, Bohuslav
Sender (corporation)
Note on Sender‘s location[?]
Send date19.03.1956
RecipientBureš, Miloslav
Recipient (corporation)
Note on Recipient‘s location[?]
LanguageCzech
Acquiredcopy from Bohuslav Martinů´s Centre in Polička, 2015
Owner of the sourceCentrum Bohuslava Martinů v Poličce
Owner‘s call numberPBM Kb 643
Call number at IBMBurM 1956-03-19
Content and physical description
Diplomatic transcription of the letter

[New York] Brezen 19. 56.



 



Mily priteli:



Jak vidim jste stale zamestnán Studankami, což je dobré.[1] Ted co se dalšich plánu tyče nechci aby jste vy nebo Trnka měli dojem ze vás chci nějak ovlivnovat a nebo zasahovat  do jeho koncepce filmu, samozřejmě udělá to dle svého přáni a koncepce. Ted právě mi pise Šebanek že je nějake nedorozuměni ohledně filmu jakoby Trnka chtěl delat film s mou hudbou ale bez vašeho textu,  nerozumim jak by to provedl.?[2] Mnoho mne potěšila vaše zpráva o provedeni Studanek ve Trech studnich[3].                                            



Nyni co se týče vašeho zájezdu rád bych vás někde zde potkal a poznal ale nevim jak vam pomoci  a v čem by moje pomoc měla záležeti.[4] Šebanek  jak se zdá má už povoleni jak jsem z jeho dopisu viděl a nabo má velkou naději. Tedy jak vám pomoci, na koho se obratit? Myslite že byste mohl užíti tohoto dopisu jako doklad k vaši žádosti? Pojedet-li s těmi filmari v nějaké funkci je velká možnost že bych vás potkal v Cannes, ne to nejde, teď si vzpominam že Festiaval je myslim v dubnu, to budu ještě zde. Budeme v Pařizi asi kolem 10. května, ale moje plany jsou dosud nejasné,[5] jak asi vite byl jsem jmenován na Americké Akademii v Řimě  a dle toho musim plánovat.[6] Během prázdnin budeme pravěpodobne na jihu Francie, někde u Cannes.[7] Šebanek jak se zda chce přijet do Pariže a pak do Londyna vyjednávat s mym nakladatelem.[8] Na jak dlouho by vam zájezd byl povolen? Kdybyste jel s filmaři mohl byste se vrátit přes Pariž? Mužete užit dodatek tohoto dopisu jako důkaz pro naše setkáni.



Mam určité plany o dalši spolupraci s vámi, mohli bychom pokračovati i na dále k obnoveni folkloru a starých zvyků jež vy jistě znáte a eventuelně i pro vetši věc, jako libreto pro operu a mnoho jinych věci jež lze jenom při seznameni domluviti.[9] Doufám že dostanete dovoleni k výjezdu za přičinou našeho setkáni, nechte mi jenom vědět v které době by to bylo možné a kam byste mohl za mnou přijeti.[10] Snad na podzim by to bylo nejvhodnejši, ale to je dle vás.



Napište mi jak váš projekt pokračuje a co byste ode mne potreboval.



         Srdecne vas zdravim    



B. Martinů



 



 


Total number of leaves1
Number of pages bearing text1
Fixationtypescipt, handwritten signature
Letter

Preview only available at the Institute.

Digitisation
Quality of digitisationProfessional
Digitized atBMC Polička
Location as subject
Cannes
London
Paris
Rome
Schönenberg - Pratteln
Tři Studně
Person as subject
Corporation as subject
Composition as subject
« previous
ID 4887 (entry 1 / 0)
next »
-Rev-