Základní informace
Titul CZKuchyňská revue [auth.]
Podtitul CZjazzový balet o jednom dějství
Titul ENThe Kitchen Revue
Podtitul ENjazz ballet in one act
Titul DEDie Küchenschau
Podtitul DEJazz-Ballett in einem Aufzug
Titul FRLa revue de cuisine
Podtitul FR
KategorieJevištní díla a filmová hudba
PodkategorieBalety
Halbreichovo číslo a přípona161
Části (věty)1. Prologue; 2. Úvod; 3. Tanec kvedlačky kolem hrnce; 4. Tanec hrnce a pukličky; 5. Tango; 6. Souboj; 7. Mezihra; 8. Adagio; 9. Tempo di Marche; 10. Allegretto
Durata21'
Nástrojové obsazeníCl Fg Tr Vl Vc Pf
Sólový hlas
Obsazení vokálních rolí
Dedikant Nebeská, Božena
Diplomatický přepis věnování
Poznámka k věnováníVěnováno paní Boženě Nebeské.
Původ
Místo kompozicePaříž
Rok dokončení1927
Započetí kompozice1927
Dokončení kompozice23.04.1927
Poslední úprava
Premiéra
Interpret Stanislav Novák (dir./cond.), Jarmila Kröschlová (choreografie)
Kröschlová, Jarmila
Novák, Stanislav
Datum premiéry17.11.1927
Místo premiéryPraha, Rudolfinum (Dům umělců)
Ansámbl baletní soubor J. Kröschlové (ballet group of J. Kröschlová)
Uložení autografu
InstitucePaul Sacher Stiftung
Místo uloženíBasilej
Současný vlastníkPaul Sacher Stiftung, Basilej
Poznámka k rukopisuAutografní partitura obsahuje také klavírní výtah (pro baletní zkoušky).
Vydání
Místo vydáníPaříž
VydavatelÉditions Alphonse Leduc
Rok vydání1930
CopyrightÉditions Alphonse Leduc, Paříž
Poznámka
PoznámkaViz také orchestrální suita z baletu (H 161 A) a klavírní verze (H 161 B). *** Baletní libreto Jarmily Kröschlové. *** Doba vzniku: Velikonoce 1927.
Informace
Prameny

« předchozí
ID 429 (záznam 1 / 0)
další »