General information
Type of the document Letter
SenderMartinů, Bohuslav
Sender (corporation)
Sender‘s locationSchönenberg - Pratteln
Note on Sender‘s location[Schönenberg]
Send date06.07.1958
RecipientMartinů, rodina v Poličce
Recipient (corporation)
Recipient‘s locationPolička
Note on Recipient‘s location[Polička]
LanguageCzech
AcquiredCopy from the Bohuslav Martinů Centre in Polička
Owner of the sourceCentrum Bohuslava Martinů v Poličce
Owner‘s call numberPBM Kr 600
Call number at IBMMar 1958-07-06
Content and physical description
Diplomatic transcription of the letter

[Schönenberg] JUly 6. 58.[1]



Mila Marko[2]:



Dopis dosel a cekam na dalsi zpravy a musime prosit Boha aby vse dobre proslo, pis mi ihned jak budes moci. Obdivuji Fanousovu[3] odvahu a klid, to jiste take pomuze aby ten tezky okamzik presel a zase se vratil do domecku. Asi domecku moc neuzijete v tom stalem rozcileni a na zahradku asi taky chodit moc nemuzete. slunicko je letos vzacne. Posilam ti jeste balik tech poslednich kritik a novinek ackoliv asi na to nebudes miti ted naladu, aspon ti to zmeni trochu myslenky.



My uz se pomalu chystame na cestu a vyjedeme asi 16. do Francie[4], a tak bude muset ted psat Charlie[5], protoze psaci stroj sebou nevezeme a ja s tim psanim jsem jeste na tom spatne. Az v Nice si vypujcim stroj ale to bude az v zari. Tak nebudu ted moci tolik psat. Ty nam pis na Adresu. B.M.% Michel Leger. Avenue Lehoux. La Baule. Loire Atlan. France. Budeme tam od 1 srpna az do konce. Potom v Nice na te stare adrese 17 bis Boulv. Mont-Boron. Nice. A.M. FranceTak si to poznamenej. Do konce srpna jsme na cestach a tak adresu nemame. Asi chvili v Parizi a pak se podivame do Vieux Moulin a potom nekam k Bordeaux. Sacherovi[6] jsou jeste v Anglii a vrati se 19. t.m. tak je uz neuvidime az v Rijnu kdy prijedeme na koncert a potom na prosinec se zase vratime na trvalo na Schonenberg. Ja si ted poradne a konecne odpocnu a doufam ze to bude miti take vliv dobry na ruku, protoze ted i pri leceni jsem stale pokracoval psat noty a tim jsem ruce moc nepomahal, a tak uvidime co to bude delat kdyz si poradne odpocnu. Tak stale na vas myslim v jakem napeti asi ted zijete a mnoho vam pomoci nemohu. napis mi zdali mate dost penez na tu operaci, snad by vam jeste neco z Prahy povolili/



Dnes jeste dosel vas dopis a Maruska[7] pripsala, tak ted musime prosit pana boha aby se Fanous z toho dostal a jeste zustal mezi nami, to je vse co muzeme udelat a doufejme ze nas vsechny uslysi.



Budu jeste psat nez odjedeme a vy mi take sdelte jak se vse utvari.



Oba na vas mnoho myslime. Fanousovi mnoho pozdravu a obdiv za jeho odvahu a p rani. zdravime a vzpominame.



Vasi Ch.[8] Bohouš.


Total number of leaves1
Number of pages bearing text1
FixationTypescript and handwritten signature
Letter

Preview only available at the Institute.

Digitisation
Quality of digitisationProfessional
Digitized atBohuslav Martinů Centre
Location as subject
Bordeaux
France
Nice
Paris
Vieux-Moulin
Person as subject
« previous
ID 1399 (entry 1 / 0)
next »