General information
Type of the document Letter
SenderMartinů, Bohuslav
Sender (corporation)
Sender‘s locationRome
Send date24.09.1957
RecipientMartinů, rodina v Poličce
Recipient (corporation)
Recipient‘s locationPolička
Note on Recipient‘s location[Polička]
LanguageCzech
AcquiredCopy from the Bohuslav Martinů Centre in Polička
Owner of the sourceCentrum Bohuslava Martinů v Poličce
Owner‘s call numberPBM Kr 579
Call number at IBMMar 1957-09-24
Content and physical description
Diplomatic transcription of the letter

            Roma Sept 24. 57[1]



Drazi:



Tak jeste jeden dopis ze Rima, posledni, letime ve ctvrtek a uz nas tam v Baselu cekaji. Dopis ze Smiric jsem dostal a je to skoda ze letos na to pocasi se nelze vubec spolehnout ale doufam ze se to zlepsolo a ze Marka[2] mohla jeste uzit trochu slunce, uz na nas ta zima zase leze stromy zacinaji zloutnout a bude po legraci, letos se utratilo v Evrope hodne penez sta tisice touristu se sem prijelo unavit misto aby si doma odpocinyli. Posilam vam jeste balicek a je v tom kopie tech Fantasii[3], tak je muzete dati do Musea, jsou v ni nektere veci opravene. Partitura uz vysla tiskem ale mam jen dva exemplare ktere potrebuji. Take prikladam Divadlo[4] s foto se scenami poslal mi je Milos[5]. Dnes take prisel dopis od te Stanislavy Martinu z Prahy ktera mne stale povazuje za Strycka. Dnes jsme pozvani jeste na obed u reditele[6] na rozloucenou a take uz pospicham s dopisem proto ze uz cekaji zde na muj psaci stroj ktery musi odcestovati postou nebot do avionu uz mame moc jinych veci a tam nelze vzit nez 40 kil zavazadel.



S tim balickem od Venhody[7] nevim co se stalo ale myslim ze poslan do Baselu nebot na moji zadost na letisti odpoved neprisla a tak jiste to poslali do Svycar, kdyz to tam nenajdu budu to reklamovat. Ja jenom nechapu ze od nas lide nemohou napsati ze balik posilaji abych vedel co mam cekat, prece mohou vedet ze to neni jediny balik co dostavam a uz mne kolikrate z Prahy privedl do neprijemne situace ze mi poslali tezke nekolik kil balicky veci ktere jsm vubec nepotreboval a musel jsem za ne platit clo a tak kdyz nevim co to je tak to necham vratit. Ale tento balik snad poslali na novou adresu, ja jsem uz odnikud nic necekal a tak jsem nevedel co v tom je. Napisu z Baselu zdali dosel.



Sebanek[8] take se vubec neozval, zadal jsem jej o nektere veci ale neodpovedel mozna ze byl na prazdninach ackoliv i z prazdnin lze napsat dopis.



Jedem do Parize asi na 14 dni hned od 1 rijna a tak ted budete muset cekat na dopisy ale Charlotte[9] napise z Parize.



mnoho vas vsechny zdravime



vas



Bohouŝ.


Total number of leaves1
Number of pages bearing text1
FixationTypescript and handwritten signature
Letter

Preview only available at the Institute.

Digitisation
Quality of digitisationProfessional
Digitized atBohuslav Martinů Centre in Polička
Location as subject
Basel
Paris
Prague
Smiřice
Person as subject
Corporation as subject
Composition as subject
« previous
ID 1381 (entry 60 / 60)
next »